Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Daniel Regnér

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 


Sista uppdatering

Idéer kring dokumentären

Tyckte att det var väldigt roligt att träffa både Ragnar & Fredrik igen.
När jag såg dem flöt mina tankar tillbaka på den "gamla goda tiden" med det förra filmteamet som gjorde:
Det faller en dröm.


Det är alltid roligt att se Ragnar, han är en mycket glad & sympatisk människa som får mig att le direkt när jag ser honom.

Det nya filmteamet verkar intressant. Jag har alltid haft respekt för de äldre & deras livserfarenheter. Så det är med stört glatt intresse jag ska åka till Orminge idag & träffa det nya filmteamet.

4 december
Det är tredje gången jag är på väg till manusgruppen. Efter vår förra möte känns det mycket bättre, vi hade då väldigt stor uppslutning och vi kom en bra bit på storyn. Det var också trevligt med lite nya ansikten och lite nya fräscha idéer. Jag tror att vi denna gång kommer att komma mycket närmare det slutliga manuset, absolut inte klara men i alla fall närmare en fastare struktur. I vilket fall, så ser jag fram emot "manus träffen" idag med manusgruppen.

18 december
Satt väl rätt tyst denna gång, då jag egentligen inte tycker att idéerna var de bästa. Jag tycker till exempel inte att det ska bli någon "musikal". Jag kommer att till nästa gång spåna på idéer på egen hand och försöka sälja mina tankar till de andra.
Annars tycker jag att det var intressant med de nya ansikterna, speciellt den äldre mannen från Iran, det är intressant att höra vad han har att säja.  

22 januari
Hej dagboken,
Har precis pratat jättelänge med Ragnar, vi diskuterade länge om mina ideér till en dokumentärfilm om mötena med Manusgruppen, mötet mellan gammal och ung, bytena av gamla och nya livserfarenheter. Vi kom fram till att ideerna aldrig tog slut och bestämmde oss för att dela på oss, var och en för sig, skriva neer våra tankar. Tänkte att istället för en massa små kladdlappar skriva in allt i dig dagboken.

VINKLINGAR och IDEÈR

1. Ragnar (någon) återberättar historien kortfattat.

2. Helbilds tagningar på manusgruppen arbetande ute i Orminge.

3. Singel tagningar på enskilda i gruppen där de får svara på frågor som; vad de tycker om projektet, hur det är att träffa de yngre/äldre, problem som uppstått,när någon höll upp dörren för dem sist och sa- varsågod damen (respektive när den yngre sist gjorde det), vad tycker de om manusarbetet, vart vill de komma med filmen, vilket budskap tycker de bäst om i filmen, vad fick dem att vilja delta, mm mm......

4. Klippa in (återkommde genom hela dokumentären) scener; Möte gammal och ung, ex.   Den äldre tar med en yngre till en plats i Sthlm som betyder, betytt, mycket för henne/honom eller ett café och där ger den yngre ett "livsråd". Därefter kan den äldre ställa en fråga till den yngre om dennes generation, gärna något "starkt". Ett urval av "det bästa" klipps sedan in med gämna mellanrum som en följslinga.

5. Alla får avsluta med sitt favorit/älsklingsord, var för sig, (kan bli rätt så intressant).

Hinner tyvärr inte mer idag dagboken, hoppas jag får göra dokumentären, det hade varit väldigt roligt och intressant...........

Hej då för ett tag....

7 maj
Jag är tillbaka efter fem veckors frånvaro, då jag medverkat som skådespelare i filmen Darkside (www.darksidefilm.com), var mycket spännande att vara tillbaka. Gruppen hade kommit mycket långt. Det kändes som om alla vekade ha funnit sin speciella plats. De talade inte längre i mun på varandra och verkade ha nått en större förståelse för dramaturgins riktlinjer. Filmkonsulenten Niklas Rådström verkade sätta allas koncentration på sin spjutspets och målet med ett färdigt manus tog ett avsevärt steg i rätt riktning. Med ständigt nya inkommande talanger tror jag att målet med ett manus som handlar om mötet mellan gammal och ung kan bli riktigt intressant.

 


uppdaterad :