Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Planering
skådespelare scenografi inspelningsplatser planering

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

Innan filminspelningen hade vi provfilmning under två helger i februari 2003. Syftet var att lära känna varandra och att ha en liten pilotfilm att visa till filmkonsulenten Per Nielsen på Filminstitutet.

Du kan se hur vårt inspelningsschema under åtta veckors inspelning såg ut.

Vi hade provfilmning hemma hos Ann-Marie Ekström. Hon berättar:

Halv åtta på lördagsmorgonen stannade bilen med allt som skulle placeras ut, ljus, kamera och alla sladdar. Ljus skulle skärmas av och pojkarna och Karin arbetade och hade samtidigt roligt - vilket härligt gäng! Jag fick så mycket kindpussar och kramar så jag får tårar i ögonen, bara jag tänker på det! Vilket härligt kamratskap det var mellan alla! Jag hade smörgåsar, kaffe och dryck färdigt när de kom. Karin handlade mat åt alla och vi hjälptes åt med kaffe och mycket dryck när det behövdes. Ingen klagade på något, det var en fin stämning, jag som aldrig har varit med om en filminspelning annat än som statist, tyckte att det var en upplevelse utan like. Skådespelarna var så underbara människor – tiden gick alldeles för fort.


Skådespelarna Gunvor Pontén och Marianne Karlbeck sitter tillsammans med regissören Ragnar di Marzo och scenografen Franco Paglialunga och repeterar inför scen 61, när Agda och Maude rotar i Danas väska


uppdaterad :