Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Karaktärerna i korthet.

treatment

karaktärer

anteckningar

processen uppgifter

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

Agda

Dana Jakob Generalen Lollo Maud
Matti Natalie Jonathan Konsulten Greger Övriga

Karaktärer i korthet kan du få en snabb överblick över de viktigaste personerna.


Karaktärerna i korthet

Agda, 73 år : huvudperson En besvärlig människa med ett mycket gott hjärta. En ganska ensam person som är starkt beroende av sin bortskämde son, Jakob. Agda är klart okänslig i umgänget med andra. Hon har en inre ångest som hon håller i schack med hjälp av att vara aktiv på ett lite febrilt sätt. Men oron kommer till uttryck på nätterna då Agda ofta har svårt att sova.

Dana, 25 år : Flykting från forna Jugoslavien. Hon vistas illegalt i Sverige och jagas av sitt traumatiska förflutna. Hon är konstnärligt lagd och har mycket humor. Nu är hon på väg till England för att försöka starta ett nytt liv där. Men hon är bitter och har blivit grymt sviken av människor som hon litade på. 

Jakob, 48 år : Den bortskämde sonen. Agdas enda barn. Jakob arbetar som väktare i riksdagshuset och är i den är berättelsen helt fokuserad på att se till att Agdas lägenhet blir omgjord till en bostadsrätt som han så småningom kan ta över. 

Lollo, 64 år : Den ena av Agdas två väninnor. Lollos mest utmärkande drag är hennes lite godtrogna optimism. Lollo är en mycket generös person med stor människokärlek. Ett annat karaktärsdrag är att hon ofta pratar fortare än hon tänker. Lollo är utpräglad känslomänniska.

Maud, 76 år : Lollos parhäst och absoluta motsats. Maud är oerhört pessimistisk och skulle inte komma utanför sin dörr om inte Lollo ständigt drog ut henne på olika äventyr. Maud är logisk och behärskad. Kan vara lite stingslig om hon blir ifrågasatt. Men hon ställer alltid upp när det verkligen gäller.

Generalen, 68 : bostadsrättsföreningens ordförande. En oförarglig typ som är mycket förtjust i Agda. Ett dominerande karaktärsdrag är en mycket stark känsla för ordning och regler. En annan sida är hos Generalen är att han älskar att göra Practical Jokes även om de oftast misslyckas.

Natalie, 22 år : En av ungdomarna i kollektivet i lägenheten ovanför Agdas. Natalie pluggar på Komvux och för att söka in på socialhögskolan så småningom. Hon är den av ungdomarna som starkast engagerar sig i Danas öde och hjälper till att ordna allt. Hon är kär i Jonathan och har läggning för svartsjuka.

Jonathan, 26 år : Nybliven kollektivmedlem. Han har nyligen kommit ut från kåken och står und övervakning. Jonathan är trött på det kriminella och mycket mån om att få ordning på sitt liv. Han känner stark sympati för Dana och är den hon vänder sig till när hon blir ledsen och behöver prata eller tröstas.

Matti, 26 år : Han är den som har kontraktet på kollektivets lägenhet. Han går på cirkusskola och är socialt engagerad. Gillar upptåg och spex av olika slag. Matti och de andra ungdomarna är klart emot att det ska bli borätter. 

Greger, 48: Bostadsområdets bohem. En självständig figur som kan reta gallfeber på folk och speciellt utmärker sig genom att sabotera bostadsrätterna när allt egentligen kunde vara klart.

Konsulten, 34 år : Berättelsens verklige ”Bad Guy”. En synnerligen effektiv person som anlitas av Agdas son för att till varje pris se till att det blir bostadsrätter av lägenheterna.

Den mörke mannen : En skum figur i mörka kläder som förföljer Dana.

Övriga ungdomar i kollektivet :

Erik : Poetisk storvuxen norrlänning som pluggar och jobbar extra som ordningsvakt.

Elisabeth, Mattis tjej, aktivist. Hon bor bara kollektivet ibland. Hon jobbar i djuraffär.

Vesna, som också bara bor där ibland. Hon är ärtig och jobbar som bartender.

 


uppdaterad :