Kärringen därnere : www.manusgruppen.se ANTECKNINGAR : 2 april

treatment

karaktärer

anteckningar

processen uppgifter

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

6 sept. 18 sept. 9 okt. 23 okt. 6 nov.
20 nov. 4 dec 18 dec 8 jan 22 jan
5 feb. 19 feb. 5 mars 19 mars 2 april
16 april 30 april 14 maj 28 maj 11 juni
6 aug 20 aug 9 sept 17 sept 1 okt
15 okt 29 okt      
Anteckningarna är gjorda av Fredrik och saknas för de möten som hölls i decemberoch januari på grund av en utlandsresa. De saknas även för mötena för 15 okt och 29 okt på grund av att vi mer diskuterade dramaturgi i allmänhet och inte så mycket själva manuset.


Anteckningar efter mötet 2 april

Det är många nya ansikten idag och vi går igenom det treatment som finns för att alla ska vara uppdaterade på var vi befinner oss i berättelsen. Detta tog den största delen av tiden idag. Mycket av det som diskuterades finns nedtecknat under "treatment" och "processen". Därför är dagens anteckningar kortare än vanligt.
  • Vi diskuterar runt karaktärerna och Greger introduceras som berättelsens outsider.
  • Vi pratar en hel del om vad som skull kunna hända i lägenheten och hur vi bygger situationer där det blir knepigt för Agda att hålla sin skyddsling gömd. Och situationer där Agda och Dana berörs känslomässigt av det som händer.
  • Vi talar också en hel del om hur vi ska blanda in de övriga rollfigurerna i Agdas projekt. T.ex. kom det fram ett uppslag att Agda och väninnorna skulle kunna göra en utflykt i skärgården. Låt oss säga att de gärna vill ha med sig Generalen. Eller kanske tvärtom att de inte lyckas hålla honom borta från utflykten om Lollo har råkat tala bredvid mun. Och att de bestämmer sig för att hitta på en fakads historia om vem Dana är för att hålla Generalen ovetande.
  • Marcus föreslår att Generalen skulle kunna låta sin hund pinka i Gregers stövlar som står i trapphuset.
  • En del av förslagen till scener och sekvenser som finns att läsa i treatment AKT 2 diskuterades samt de tankar om helheten som finns i den uppdaterade processen 020403.
  • Flera personer läser upp sina nya dagboksanteckningar om vilka Agdas väninnor är.


uppdaterad :