Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Karaktärerna : Generalen

treatment

karaktärer

anteckningar

processen uppgifter

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

Agda

Dana Jakob Generalen Lollo Maud
Matti Natalie Jonathan Konsulten Greger Övriga

Karaktärer i korthet kan du få en snabb överblick över de viktigaste personerna.


Generalen, 68 år, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Generalen har stark rättskänsla, ordning är ett honnörsord. Somliga betraktar honom som en lite fånig typ med sina starka principer och han har lite drag av "viktigpetter". Men Generalen är en god människa och lite oskuldsfull. Man har inte hjärta att tycka illa om honom på riktigt även om han är lite jobbig emellanåt.

Han är mycket förtjust av Agda på ett gammaldags romantiskt sätt. Han försöker hela tiden göra sig ärenden till henne, utan att ha riktiga anledningar. Han är väl lite liderlig, men på ett oskyldigt och livsbjakande sätt.

Generalen är artig och hjälpsam och har en stark men helt felaktig övertro på sin tekniska förmåga. Han ser sig som en gammaldags gentleman, en damernas riddare - d.v.s. han ingriper gärna och vill laga trasiga lås och glappande kontakter. I praktiken ställer han oftast till mer problem än dem han löser. Men man förlåter honom gärna för han gör det med god vilja och ärligt upppsåt.

Hans lilla egenhet är att han gärna genomför olika slag Practical Jokes, allra helst med hjälp av någon liten teknisk mojäng. Dessa skämt misslyckas för det mesta. Och om han för ovanlighetens skull lyckas så tycker ingen utom han själv att det är särsiklt roligt. Men Generalen låter sig inte nedslås utan kommer igen med något annat vid första bästa tillfälle.

Genreralen har högt blodtryck. Han kan bli mycket uppretad. De som verkligen kan reta upp honom till kokpunkten är dels Greger och dels ungdomarna. Han skulle gärna se att de flyttade.

Han är en av dem som till att börja med absolut inte ska få veta att Dana finns i lägenheten.

Han kallas Generalen på grund av ett missförstånd. Han var egentligen kapten, sjökapten alltså. och någon missuppfattade och trodde han var militär kapten och sen blev det att han kallades General och vad spelade det för roll.

Hangup : Generalen har på lite för mycket rakvatten. Man måste undvika att åka hiss med honom.


uppdaterad :