Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Karaktärerna : Lollo

treatment

karaktärer

anteckningar

processen uppgifter

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

Agda

Dana Jakob Generalen Lollo Maud
Matti Natalie Jonathan Konsulten Greger Övriga

Karaktärer i korthet kan du få en snabb överblick över de viktigaste personerna.


Lollo, 64 år, den ena av Agdas två väninnor. Hon är parhäst med Maud

Nytt! 021230

Lollo är en obotlig optimist. Hon är lite fjollig men varm. Hon tror alltid människor om det bästa och har genom sin godhet också skyddats från verkligt ont eftersom hon helt enkelt avväpnat alla onda avsikter med sin oskuldsfullhet.

Lollo är en utpräglad känslomänniska. Lollo är charmig i sin naivitet och fullkomligt chosefri. Lollo är generös och naiv och ger röst åt Agdas dåliga samvete.

Lollo förstår inte oärlighet. Hon kan helt enkelt inte vara falsk. Hon lever i stunden, ganska lycklig. Agda är, trots sin emellanåt lite nedlåtande hållning, avundsjuk på Lollo.

Inte heller Lollo är bra på konflikter. Hon är lite för snäll och böjer sig omedelbar när en viljestrid närmar sig. Hellre "peace and love" med en ton av newage-tappning än att uttrycka negativa saker och kritik. Om situationen är allvarlig vänder hon det istället inåt och och drar sig undan ett tag för att meditera bort sina egna behov.

Lollo är "Lösmynt" pratar fortare än hon tänker. Är lite rädd för tystnad kanske, avslöjar saker av bara farten, kanske märker hon det inte ens eller så kommer hon med mycket usla bortförklaringar.

Lollo är mycket originell och fantasifull i sin kreativitet : Peruker, sy konstiga kläder. Det är hon som kommer på idéer som t.ex. att att de ska låtsas att Dana är polsk ridlärarinna på gästbesök.

Lollo kanske har gjort förtida uttag av pensionen. Lollo är så positiv till livet. Lolo tittar gärna på tv och väldigt gärna på Mosquito med Thomas Gylling (som hon tycker är mycket sexig).

Orättvisor: Lollo ägnar sig åt orättvisor. Hon betalar in varje månad till en olika hjälporganisationer. Hon läser damtidningar och skvallertidningar och är typen som ständigt luras av olika reklamprodukter för att gå ner i vikt, onödiga prylar från TV-shopen och olika reklamerbjudanden i pressen. Hon kanske ägnar sig horoskop och lite mystik i största allmänhet. Lollo kanske försöker försöka banta men misslyckas hela tiden. Hon kanske inte ser inte ordentligt eftersom hon är lite fåfäng : Hon vill inte ha sina glasögon på sig. Detta leder till förvecklingar

Lollo letar efter en man. Hon kan svara på kontaktannonser med förskönade beskrivningar av sig själv.


Relationen till Maud.

Lollo och Maud är som Helan och Halvan. De är allvarligt beroende av varandra fast de vid första anblicken inte ser ut att något som helt gemensamt. Lollo försöker oförtrutet entusiasmera Maud som ser som sin livsuppgift att genom beska förmaningar hålla yrhättan Lollo kvar på jorden. De är förutsättningen för varandras existens.

Mellan Lollo och Maud finns en outtalad konkurrens om vem som får mest rätt. Speciellt Maud är frustrerad av att Lollo tar sig fram med sin kvinnliga charm och hopplösa optimism och känner stor triumf när hon lyckas "vinna" över Agda till sin egen linje.

Maud är alltså i hemlighet avundsjuk på Lollo och ibland inte låta bli att göra sig lustig över henne på ett inte alldeles oskyldigt sätt. Maud ser det så som sin uppgift att "korrigera" Lollos okritiska verklighetsbild.

Maud blir lite svartsjuk på Lollo om någon lyssnar på hennes goda råd och omsorger.

Deras relation präglas av att Lollo hittar på en massa aktiviteter som Maud under mycket motstånd och kritisk tvekan trots allt alltid underkastar sig. Hon intalar sig själv att hon följer med bara för att skydda Lollo. Det har varit olika kurser, resor, Bingo, diverse föreningar, nu kören och i slutet kommer de på att sätta in kontaktannonser.

 

Nytt! Inlagt 021230

Känslan av konkurrens mellan Lollo och Maud har förstärks. Se mer om det under karaktärsbeskrivningen för Maud

 


uppdaterad :