Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Karaktärerna : Maud

treatment

karaktärer

anteckningar

processen uppgifter

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

Agda

Dana Jakob Generalen Lollo Maud
Matti Natalie Jonathan Konsulten Greger Övriga

Karaktärer i korthet kan du få en snabb överblick över de viktigaste personerna.


Maud, 76 år : Den andra av Agdas väninnor. Lollos parhäst och motsats.

Nytt 021230

Maud är oerhört pessimistisk och skulle inte komma utanför sin dörr om inte Lollo ständigt drog ut henne på olika äventyr. Maud är logisk och behärskad. Kan vara lite stingslig om hon blir ifrågasatt. Men hon ställer alltid upp när det verkligen gäller.

Men när det ställs på sin spets låter Maud sig hindras för mycket av sin pessimism. Det är mer en attityd som hon använder för att gardera sig. Det ger henne alibi mot besvikelser och förlorat anseende. Maud samlar därför på bekräftelser att hon har rätt. Då triumferear hon.

Maud opponerar sig mot allt nytt på rutin. Men hon driver inte sin linje på ett dominerande sätt utan väntar istället i hemlighet på att få rätt. Hennes pessimism är en attityd Hon kan ju sen alltid skylla på Agda eller Lollo om det går åt pepparn. Med en sådan hållning är Maud mycket beroende av Lollo och Agda för att det överhuvudtaget ska hända något i hennes liv, för att överhuvudtaget komma utanför dörren. Hon har inga barn och inte heller någon man. Hon är lite sexualfientlig eftersom hon måste förneka sin egen sexualitet. Vilket givetvis står i opposition till Lollos passionerade drömmar och flirtiga sätt.

Maud är inte bra på direkta konflikter. Hon blir undanglidande och ger hellre syrliga kommentarer istället för att reagera direkt. Det är också bakgrunden till hennes pessimista syn på andra människor. Hon menar att hon är tydlig men blir ofta överkörd då folk inte uppfattar hennes ironiska antydningar.

Mauds hangup : Hon har en tendens att skylla ifrån sig på andra.

Annan hangup : Kulturell ambition men lite för trött för att orka leva upp till sina kulturella ambitioner. Prenumererar vissa intellektuella tidningar men orkar inte alltid alltid läsa dessa tidningar. Hon kan en hel del om kulturella aktiviteter men har en i grunden alldeles för kritisk inställning för att kunna njuta av något. Hon läser egentligen helst deckar, vilket hon skäms lite för. Maud är en intellektuell människa

Maud delar gärna med sig av sina pessimistiska alanlyser av de olika situationer de hamnar i. Hon ser utan illusioner på tillvaron. Men drar ofta alldeles för negativa slutsatser av sina observationer. Maud pratar gärna om framtiden och vilka problem man inte kan möta.Maud retar sig väl lite på Danas "uppgivenhet" och missmodiga syn på framtiden, Dana kan emellanåt kännas som konkurrent om titeln "värsta pessimisten".

Maud ojar sig ständigt över Lollos "befängda" oansvariga sätt att gå livet till mötes


Mauds relation med Lollo finns beskriven i karakteristiken av Lollo

 

Nytt! Inlagt 021230

Maud har fått en liten oskyldig men envis förtjusning i stiliga unga män. Hon och Lollo har också utvecklat en större konkurrens mellan sig. Det gäller t.ex. om vem som har rätt inför Agda och även om Generalens gunst.


uppdaterad :