Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Turné

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

Turné i Sverige i samband med premiären oktober 2006
Energi och motivation är på topp bland alla som har engagerat sig i projektet. Vi tycker att det är mycket spännande att berätta om våra erfarenheter av att arbeta i en så stor och brokig grupp som i Manusgruppen. Idén med turnén fick vi när vi blev inbjudna till Segeltorps skola för att berätta om projektet för ett hundratal elever där. De blev först mycket konfunderade: Hur kommer det sig att gamla tanter gör långfilm - och tillsammans med ungdomar? Vad har de gemensamt? Frågorna var många och samtalet satte igång.

Varför en turné?
Det som gör Manusgruppen till ett unikt projekt, är att unga och gamla har träffats i tre års tid för att förverkliga en vision, att göra en långfilm. Vi har velat skapa en ny plattform för olika generationer att mötas genom att genomföra ett konkret projekt tillsammans. Vi tycker att ungdomar och äldre inte möts tillräckligt, och svårast har ungdomar med invandrarbakgrund att träffa pensionerade svenskar. Vi tror att alla mår bättre i ett samhälle där olika generationer kan träffas och lära sig förstå varandra och tillsammans bidra till ett spännande kulturellt klimat.


Tisdagen 13 april 2004
Manusgruppen var med i kulturfestivalen "Next stop Rinkeby". Manusgruppen hade en workshop i Rinkebys Folkets Hus i Stockholm, se också på länken www.nextstop.rinkeby.nu och här för mer information

Innehåll
Syftet med turnén är att inspirera föreningar och skolor att arbeta med generationsöverskridande projekt. Efter seminariet anordnar vi en workshop där man kan sitta ner tillsammans med deltagarna från Manusgruppen för att få en "kick" att komma igång med egna projekt (som inte behöver vara direkt förknippade med film).

Exempel på upplägg :

Seminarium med temat "Att bygga broar mellan generationer". Vi börjar med att berätta om våra erfarenheter kring mötet mellan generationerna och hur vi förverkligade vårt projekt, från idé till färdig film. Vi visar också delar av den dokumentärfilm som Manusgruppen har gjort om sitt arbete. Efter det har vi en dialog med publiken. Vi vill gärna att samtalet kretsar kring frågor som hur man kan skapa nya projekt, vilka möjligheter som finns och vad som krävs m.m. Seminariet varar i cirka 1.30 min.

Efter seminariet anordnas en eller flera mindre workshops som deltagarna kan välja att delta i:

·         Workshop "Manus". Hur man kan skriva tillsammans i en stor grupp, hur man bildar en sådan grupp och får den att fungera. Diskussion, tips och dialog med deltagarna.

·         Workshop "Inspiratör". Hur man arbetar som inspiratör eller regissör med en stor grupp. När man arbetar i ett kollektiv projekt är det viktigt att deltagarna känner att de har en röst. Diskussion, tips och dialog med deltagarna.

·         Workshop "Finansiering". Hur man startar ett projekt. Vikten att ta till vara på det kontaktnät som gruppen redan har. Vikten att ha "mentorer" som vill dela med sig kunskap. Tips på hur man skriver en projektbeskrivning. Var leta efter finansiering? Diskussion, tips och dialog med deltagarna.

Vi håller nu som bäst på att organisera en turnéplan till hösten 2004. Vi kan komma till ett begränsat antal orter, så först till kvarn...!
INTRESSEANMÄLAN TURNÉN

Skicka in formuläret här om du vill anmäla intresse för ett besök av turnén så tar vi kontakt med dig och berättar mer.

Namn
Organisation
Tel, dag
Tel, kväll
Mobil
Mailadress


Flera organisationer stöder oss att organisera turnén:

 


uppdaterad :