Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Inga-Britta Forsman

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

 

sista uppdatering

 

 

 

 

 

 


21 maj
Närvarande idag: Ragnar, Ann-Marie, Mimon, Nagette, Rona, Andy och jag.
Vårt möte blev mycket internationellt och kulturellt.
Temat blev Dana och hur hon skulle framställas i filmen. Nagette och Mimon är syskon och har sina rötter i Marocko, men båda bor i Sverigesen sen länge. Nagette är en fri och mycket säker och stark kvinna. Hon gav många synpunkter. Hur skulle det se ut om Dana kom från Iran? Vi pratade mycket också om hur vi äldre och yngre ska hantera olika kulturer i Sverige på bästa sätt. Blir Dana väl omhändertagen och accepterad?

13 september
Agda är inte endast sömnlös. Hon är mycket ensam och olycklig. Hon längtar att något skall hända i hennes liv. Hon går omkring och tycker att livet är trist. Sonen, som var så välkommen när han föddes, är mest otrevlig och otacksam. Ändå är ju Agda mycket beroende av honom.

Nej, tänk om ödet ville något annat? Väninnorna är nog bra, men en man vore kanske trevligt. Men nej, det är ju omöjligt. Vad är det för meningsfullt med livet? Agda kan därför inte sova utan sömnpiller, hon grubblar på allt möjligt.
Men det kommer att hända något.

9 oktober
Efter "sjukhusbesöket" får Agda dåligt samvete och hon vill gärna gottgöra sig mot Jakob. Men hur?
En dag går hon och pysslar i lägenheten och tittar i skåp och lådor. Så får hon se etuiet med silverskedarna som hon fick av sin mor på 40-års dag. De har hon nästan aldrig använt. När Jakob kommer hem, lämnar Agda honom etuiet och säger vänligt att detta vill hon ge honom. Han blir lite förvånad, men tackar och ger henne en kram.
Så fortsätter de prata om mormor som också var så snäll och glad för Jakob. Agda känner sig glad och nöjd när Jakob går. Hon berättar vad hon har gjort till Dana som tycker att det var fint och hoppas att Jakob förstår vilken enastående mamma han har.

 


uppdaterad :