Kärringen därnere : www.manusgruppen.se Senaste nytt: 6 september- 30 april

startsida
senaste nytt
dagböcker
manuset
dokumentär
inspelning
Gränslös film
turné
pressklipp
länkar
kontakta oss
faq

sök i sajten :


 

 

Senaste nytt: fortsättning.
Mötet 30 april
Filmkonsulenten Niklas Rådström från Svenska Filminstitutet kom och besökte oss. Tillsammans hade vi en mycket givande diskussion angående andra akten på filmen. Se länken anteckningar för att läsa en redovsining på det som sades. Dagböckerna uppdateras i veckan.

Mötet 23 april
Vi träffades på Lava och arbetade vidare med planeringen på dokumentären. Nästa filmatisering blir på en skärgårdstur där vi rekognoserar filminspelningsplatser för scenerna ute i skärgården i andra akten, se manuset.

Ett glädjande besked från Integrationsförvaltningen, Stockholm Stad
som har beslutat att ge 100 000 kronor i bidrag till Manusgruppen! Det är andra gången som vi har fått bidrag från Stockholms Stad, Integrationsförvaltningen. Om du vill du läsa en projektetbeskrivning på Manusgruppen, se länken Gränslös film

Mötet 16 april
Vi hade en mycket intensiv möte med flera idéer kring andra akten, läs anteckningar som ger en redovsining på det som har sagts. På länken
manuset kan man se hur manuset ser ut i dagsläge. dagböckerna uppdateras i veckan.

Måndag 15 april var Ulla , Marcus och RagnarSveriges Radio, P4 . Vi berättade om Manusgruppen.
Torsdag 11 april var Ragnar och Fredrik Radio Stockholm och berättade om Manusgruppen i en lång intervju som sändes klockan 22.00.

Mötet 9 april
Vi träffades på Lava, och vi kom på flera idéer kring dokumentären och har planerat nya inspelningsdagar i maj månad. Bland annat ska vi göra ett besök hemma hos Ann Marie som har 450 LP skivor hemma. Titta också på länkarna manuset och dagböcker.
Mötet 2 april
Vi arbetade mycket på andra akten. Senare under veckan kan man läsa en sammanfattning på andra akten på länken manuset. Flera dagböcker kommer också att uppdateras under veckan.
Mötet 26 mars
Vi träffades på Lava och fortsatte arbeta med manuset. Vi har i april månad som mål att ha en färdig treatment på filmen som vi kan överlämna till filmkonsulenten Niklas Rådström Filminstitutet. Se länken manuset

Mötet 19 mars
Vi har kommit fram med en första version på treatment på första akten. Den hittar man här på länken manuset.
Nästa vecka på Lava fortsätter vi diskussionerna kring andra akten. Vi har som mål att bli klara med en skiss på andra akten nästa vecka.

Mötet 12 mars
Vi fortsatte att arbeta med dokumentärenLava. Vi hann diskutera om många saker, bland annat att vi ska börja leta efter nya filmmiljöer. En grupp med Ann-mari kommer ta nya stillbilder.

Mötet den 5 mars
Vi fick besök av Allan Axelsson och Cristina Klotblixt från Stockholms läns landsting kulturnämnden som vi får ekonomiskt stöd ifrån. Vi arbetade mycket på andra akten fick många idéer. Dagböcker och anteckningar är uppdaterade.
Tisdagen 27 februari
Vi träffades för första gången på LavaKulturhuset. Vi arbetade med dokumentären. Vi har en ny länk dokumentären där vi beskriver hur arbetet framskrider.

Tisdagen den 19 februari
Vi fick besök av journalisten Arne Spångberg från PRO's tidning. Vi kom fram med mycket om första akten. Nästa tisdag möts vi för första gången på Lava, Kulturhuset. Det finns flera uppdaterade dagböcker Länken anteckningar är uppdaterad

Måndagen den 11 februari
Flera av oss kunde på eftermiddagen komma till biografen Zita för att den iranska filmen "Cirkeln" av Jaraf Panahi
. Filmen berättar om tre kvinnor i Iran, den är stark och omtumlande.

Mötet den 5 februari
Vår dramaturg Fredrik är tillbaka, länken anteckningar som inehåller en resumé på våra diskussioner är åter uppdaterat. Det finns också flerar uppdaterade dagböcker. Det finns också två nya dagböcker, Maksim , Jimi

Mötet den 22 januari
Vi har arbetat vidare på dokumentärfilmen och och har bestämt oss att göra nya inspelningar i februari.
Läs Ullas och Daniels tankar kring dokumentärsfilmen och Akbars dikt.
Det finns finns flera uppdaterade dagböcker

Mötet den 8 janauari 2002
Vi fick besök av diakonissan Birgitta Rönnqvist från Boo församling. Hon berättade om sina erfarenheter med utvisningshotade människor och gav oss många intressanta idéer att tänka på.
Det finns flera uppdaterade dagböcker

Mötet den 18 december
Vi kommer under januari månad göra en liten film om oss. Vi kommer göra en särkild länk om projektet de närmaste dagarna. Vi fick besök av Eva Strandberg från Nacka-Värmdö Posten Andy har förslag på hur vi kan gör filmen om oss.

Mötet den 4 december
Det finns flera uppdaterade dagböcker.
Vår dramaturg Fredrik Lindkvist har åkt till Indien och kommer tillbaka i slutet av januari. Länken
anteckningar kommer inte att bli uppdaterad under den tiden han är ute på äventyr.

Fredagen 30 november presenterade vi projektet till Ahmed Hussen Egal som är projketledare för ett Somaliskt Kooperativ i Rinkeby. Intresset var stor och vi hoppas att snart få nya deltagare till manusgruppen.

Mötet den 20 november
Jon Laprevote har skrivit ett intressant inlägg:
Ta fram kärnan.

Manusprocessen: anteckningar


Mötet den 6 november.

Manusprocessen: anteckningar

Ann-Mari Pantzar har gjort vackra fotofgrafier på "Agdas" omgivning

Mötet den 23 okbober:: anteckningar
Mötet den 9 oktober: anteckningar
Den 1 oktober träffade Ragnar di Marzo och Fredrik Lindqvist filmkonsulenten Niklas Rådström på Filminstitutet. Projektet fick manusstöd på 50.000 kronor.
Den 28 september gick vi till biografen Saga och såg filmen: "Italienska för nybörjare".
Tisdagen den 18 september hade vi mamusmöte.
Manusprocessen: anteckningar

Torsdagen den 6 september hade vi vårt första manusmöte efter sommar uppehållet. : anteckningar


uppdaterad :